Veel mensen hebben geen idee wat Twee Factor Authenticatie is. U wel?

Als het gaat om de digitale beveiliging van uw bedrijfsvoering, doet u er goed aan het hackers zo lastig mogelijk te maken. Hoe moeilijker de toegang tot uw data en systemen, hoe groter de kans dat zij afhaken. En dat is precies de bedoeling.

Natuurlijk moeten de maatregelen die u neemt tegen cybercriminaliteit niet de dagelijkse werkprocessen van uw medewerkers belemmeren. Dit betekent de juiste balans vinden tussen aan de ene kant eenvoudige toegang voor het team en aan de andere kant krachtige bescherming tegen datalekken, phishing, cyberaanvallen en ransomware.

Volgens digitale beveiligingsexperts is het onverstandig om enkel en alleen te vertrouwen op ingestelde wachtwoorden. In de praktijk blijkt dat maar weinig mensen sterke wachtwoorden aanmaken en deze op een veilige manier beheren. Ons advies: gebruik TweeFactorAuthenticatie (2FA).

Wat is 2FA? 
Bij TweeFactorAuthenticatie wordt een extra factor ingezet waarmee je als gebruiker je identiteit moet bewijzen, voordat je toegang krijgt tot data, software of applicaties. Vaak gaat het om de combinatie van:

  1. Iets wat je weet: meestal je gebruikersnaam en wachtwoord
  2. Iets wat je hebt: vaak een verificatiecode die eenmalig naar je telefoon wordt gestuurd

2FA, slimme keuze
De extra 2FA-factoren zijn voor cybercriminelen veel lastiger te achterhalen en dat maakt de maatregel erg effectief. Bovendien is het relatief eenvoudig te installeren en gebruiksvriendelijk voor uw medewerkers.

2FA, een meer dan slimme keuze. Want de vraag is niet of hackers ooit zullen toeslaan, maar wanneer.

Vergelijkbare berichten