Vier redenen waarom Office 365 Back-up noodzakelijk is

Microsoft neemt het beheer van data serieus, maar beschermt data van gebruikers slechts ten dele. Voor volledige controle over Office 365 applicaties zoals Exchange online, OneDrive & SharePoint online kiest u voor onze Office 365 back-up oplossing.

1) Office 365 biedt alleen beperkte toegang

De prullenbakken en versiegeschiedenis in Office 365 bieden slechts beperkte beveiliging tegen dataverlies. Een eenvoudige herstelactie kan een groot probleem worden zodra Office 365 de data voorgoed heeft verwijderd. Tenzij op de achtergrond onze back-upoplossing actief is.

2) Interne beveiligingsrisico’s

Bij beveiligingsrisico’s denken we al snel aan hackers en virussen. Maar er zijn ook interne oorzaken, zoals medewerkers die per ongeluk of met opzet geïnfecteerde bestanden downloaden of gebruikersnamen en wachtwoorden kenbaar maken aan sites die betrouwbaar leken. Zulke menselijke fouten en kwade bedoelingen zullen altijd een bedreiging vormen zonder adequate beveiligingsmaatregelen, zoals het maken van back-ups. Office 365 heeft voor interne beveiligingsrisico’s geen adequate oplossingen.

3) Externe beveiligingsrisico’s

Malware en virussen, zoals ransomware, brengen ook binnen het mkb ernstige schade toe. Zulke externe risico’s sluipen binnen via e-mailberichten en bijlagen. Door het gebruik van AI-tools als ChatGPT krijgen dit soort frauduleuze mails een steeds menselijker karakter en zijn moeilijker van echt te onderscheiden. De functies van Exchange Online voor back-up en herstel zijn onvoldoende om ernstige aanvallen op te vangen. Wat wél helpt zijn regelmatige back-ups.

4) Wettelijke en compliance eisen

Microsoft biedt een aantal vangnetten (instellingen zoals In-Place bewaring en Bewaren van postvakgegevens vanwege juridische procedures), maar ook hiervoor geldt dat deze geen solide back-upoplossing vormen die je organisatie uit de juridische problemen houdt. Boetes, strafrechtelijke vervolging en juridische geschillen zijn drie dingen die je liever niet op je actielijstje ziet.

Bescherm uw bedrijf tegen onherstelbaar gegevensverlies en kies voor Bronsco Backup voor Office 365:

  • Één oplossing voor back-up van mail, OneDrive en Sharepoint
  • Bewaar en herstel Office 365 Exchange mail tot 7 jaar
  • Bewaar en herstel Office 365 OneDrive en SharePoint data tot 6 maanden
  • Data opgeslagen in datacenters in Nederland
  • 1 TB opslag per gebruiker
  • Dagelijkse meerdere automatische back-up naar beveiligde datacenter
  • Snelle back-up en recovery
  • Dagelijkse controle of de back-up werkt
  • Verminder downtime en verhoog de productiviteit