Uw IT veilig in de vakantiemodus!

Lees zeker onze vijf security tips. Dan kunt u zorgeloos van uw vakantie genieten.

 1. Maak voor vertrek de nodige back-ups
  Malware en virussen zoals ransomware sluipen een organisatie binnen via e-mailberichten en bijlagen. Geïnfecteerde berichten zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden en voordat je het weet klikt u of een van uw medewerkers vanaf het vakantieadres op een link die er heel betrouwbaar uitziet. Belangrijk dus om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het maken van back-ups.

 2. Houd uw afwezigheidsmelding zo algemeen mogelijk
  Geloof het of niet, maar juist de details over een collega waarmee iemand contact kan opnemen tijdens uw afwezigheid, gebruiken cybercriminelen om een malwarebericht zo echt mogelijk te laten lijken. Ons advies: laat de afzender weten dat u met vertraging op e-mail reageert en geef zo min mogelijk gedetailleerde informatie prijs.

 3. Vermijd het gebruik van openbare wifi
  Tijdens uw vakantie toch nog even snel een vraag van een collega of klant beantwoorden via mail? Wees ervan bewust dat wifinetwerken op openbare plekken zoals een vliegveld, hotellobby of terras niet altijd goed beveiligd zijn. U wilt niet dat ‘vreemden’ ongemerkt digitaal kunnen meekijken welke inlognamen of wachtwoorden u gebruikt.  Kan het niet anders, doe het dan in combinatie met VPN of log in via uw eigen 4G of 5G.

 4. Stel Multi-Factor Authenticatie in op uw laptop
  Gaat uw laptop mee op vakantie? Stel dan een Multi-Factor Authenticatie (MFA) in. Het maakt toegang tot zakelijke en ook persoonlijke gegevens voor een ander een stuk lastiger. Wel zo fijn in geval verlies of diefstal.

 5. Werk alle software-updates bij
  Verouderde software maakt apparaten kwetsbaar voor hackers en malware. Check voordat u op vakantie gaat of er software-updates beschikbaar zijn en werk deze dan direct bij. Uiteraard kijkt het Bronsco-team graag met u mee of alle nieuwe versies zijn geïnstalleerd.

Team Bronsco ICT wenst u alvast een fijne zomer!

Vergelijkbare berichten