Check je wachtwoorden

Zeg eens eerlijk. Hoe vaak verandert u uw wachtwoorden? En gebruikt u een relatief simpel wachtwoord vaak ook nog eens voor verschillende accounts en websites? U bent niet de enige die hier (te) makkelijk over denkt. Bewustwording van de gevaren die hierin schuilen is nodig, want steeds meer en steeds vaker zijn mkb-ondernemingen en consumenten slachtoffer van cybercriminaliteit.  

Vandaag 24 november, is het Nationale Check Je Wachtwoorden Dag. Een goed moment om uw wachtwoorden aan te passen.

Sterke wachtwoorden

Een sterk wachtwoord bedenken en onthouden hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Een paar tips: denk eens aan een wachtwoordzin of een wachtwoordvraag waarop alleen u het antwoord weet, al dan niet in combinatie met een teken of cijfercombinatie. Gebruik geen extreem kort wachtwoord of een wachtwoord van één woord. Als u een cijfercombinatie wilt gebruiken, zorg ervoor dat alleen u die combinatie weet en gebruik zeker niet uw geboortedatum, postcode of huisnummer. En, bouw extra veiligheid in met tweefactor authenticatie (2FA).

Back-up en antivirussoftware
Bedrijven en werknemers zijn meer dan ooit afhankelijk van digitale data en systemen. En dat weten cybercriminelen ook. Een hack die de business stillegt, een systeeminbraak of diefstal van privacygevoelige gegevens, het is dichterbij dan u denkt.

Daarom nog twee adviezen: een goede back-up die op een ander (extern) platform wordt opgeslagen en het installeren van antivirussoftware die de apparaten beschermt tegen virussen en online dreigingen – u kunt niet zonder.

Regel uw IT-oplossingen met Bronsco. Dan bent u zeker van ICT zonder zorgen.

Vergelijkbare berichten