31 maart: wereld back-up dag

Wereld back-up dag is de jaarlijkse reminder om extra bewust te zijn van de kwetsbaarheid van data en van het belang van back-ups. Een willekeurig gekozen datum? Zeker niet, want het slaat een bruggetje naar morgen, 1 april.

De slogan ‘Don’t be an April fool! Backup your data’ zegt het al: laat u morgen niet te grazen nemen. Zorg voor een solide back-upstrategie en stel uw klantgegevens, belangrijke documenten en andere bedrijfsdata veilig – natuurlijk ook de rest van het jaar.

Een back-up als vangnet
Naast dataverlies is er nog een aantal redenen waarom het maken van back-up zo belangrijk is. In het geval van cybercriminaliteit, zoals een ransomware-aanval, kunnen bestanden vanuit de back-up weer worden teruggehaald zonder dat u een flinke som geld aan de hacker hoeft te betalen om de server weer vrij te geven.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus als er onverhoopt toch data verloren gaat door brand, een menselijke fout of hardware-problemen, dan haalt u die kostbare gegevens eenvoudig terug vanuit de meest recente back-up. En tot slot een heel praktische reden: het eenvoudig overzetten van bestanden naar een ander apparaat.

Een goede back-up strategie verdient zich terug
Bronsco Back-up voor Office 365 biedt u volledige controle over alle Office 365 applicaties, zoals Exchange Online, OneDrive en SharePoint Online. Het is een complete back-upoplossing waarmee uw mail en data rechtstreeks vanuit het Microsoft portal worden geback-upt naar een beveiligd datacenter in Nederland. Zo beschikt u bij eventuele calamiteiten snel weer over al uw data.

Vergelijkbare berichten