Een goede back-up is het halve werk

Oktober is wereldwijd cybersecuritymaand. Er is nog flink wat werk aan de winkel als het gaat om bewustwording rondom online veiligheid, zo blijkt uit recent onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Maar liefst een kwart van de kleine bedrijven onderneemt geen enkele actie om veilig online te zijn. 

Interne risico’s
Zeg je beveiligingsrisico’s, dan denk je al snel aan hackers en virussen. Maar ook interne factoren vormen een risico. Denk aan medewerkers die (opzettelijk of per ongeluk) geïnfecteerde bestanden downloaden of gebruikersnamen en wachtwoorden kenbaar maken aan sites die zo betrouwbaar leken. Belangrijk dus om adequate beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het maken van back-ups.

Beperkte beveiliging
Office 365 biedt standaard een aantal mogelijkheden om data terug te halen met functionaliteiten als ‘prullenbak’ en ‘versiebeheer’. Maar deze beveiliging tegen dataverlies kent zijn beperkingen en beschermt data van gebruikers niet altijd volledig. Zijn gegevens voorgoed verwijderd, dan is een eenvoudige herstelactie niet zo eenvoudig meer, tenzij op de achtergrond een externe back-upoplossing actief is.

Externe beveiligingsrisico’s
Malware en virussen, zoals ransomware, brengen wereldwijd ernstige schade aan organisaties toe. Dit soort externe risico’s sluipen een organisatie binnen via e-mailberichten en bijlagen. Het blijkt niet altijd voldoende om gebruikers bewust te maken van waarop ze moeten letten, vooral wanneer de geïnfecteerde berichten bijna niet van echt te onderscheiden zijn en van betrouwbare instanties of bedrijven lijken te komen.

De functies van Exchange Online voor back-up en herstel zijn onvoldoende om dit soort ernstige aanvallen op te vangen. Wat wél helpt zijn regelmatige back-ups die kunnen voorkomen dat een externe aanval uit de hand loopt.

De oplossing
Bronsco Backup voor Office 365 biedt volledige controle over Office 365 applicaties, zoals Exchange Online, OneDrive en SharePoint Online. Het is een complete back-upoplossing waarmee uw mail en data rechtstreeks vanuit het Microsoft portal worden geback-upt naar een beveiligd datacenter in Nederland.

Kenmerken van de oplossing

  • Eén oplossing voor back-up van Office Mail, Onedrive en Sharepoint
  • Bewaar en herstel Office 365 Exchange mail tot 7 jaar
  • Bewaar en herstel Office 365 Onedrive en Sharepoint data tot 6 maanden
  • Data wordt opgeslagen in een datacenter in Nederland
  • Opslag is onbeperkt
  • Dagelijkse meerdere automatische back-up naar beveiligd datacenter
  • Snelle back-up en recovery
  • Dagelijkse controle of de back-up werkt
  • Minder downtime en daardoor meer productiviteit

Zeker zijn van volledige back-ups binnen uw onderneming? Neem contact op met het team van Bronsco ICT, t. 055 – 707 43 10 of e-mail naar info@bronsco.nl.

Vergelijkbare berichten