Kijk, huiver en wees voorbereid: Arjen Lubach zet ransomware scherp uiteen


Cybersecurity is complex en lijkt voor veel ondernemingen een ver-van-mijn-bed-show. Toch is een hack die de business stillegt, een systeeminbraak of diefstal van privacygevoelige gegevens, dichterbij dan u denkt. In de Avondshow van Arjen Lubach werd begin november het onderwerp ransomware scherp uiteengezet. Kijk, huiver en wees voorbereid, want we zeggen niets nieuws: het is niet meer de vraag óf er een cybersecurityincident zal plaatsvinden, maar wanneer.

Bekijk hier de uitzending van De Avondshow met Lubach over cybersecurity en ransomware aanvallen.

Optimale databeveiliging
Een goede beveiliging van uw data is stap één en een absolute must, net als het installeren van de nieuwste antivirussoftware. Zeker wanneer bedrijfsgegevens vanaf elke willekeurige locatie toegankelijk moeten zijn voor uw mensen.

Bronsco Back-up voor Office 365 biedt een volledige backup van de gegevens in Office 365, zoals Exchange Online, OneDrive en SharePoint Online. Het is een complete back-upoplossing waarmee uw mail en data rechtstreeks vanuit het Microsoft portal worden geback-upt naar een beveiligd datacenter in Nederland.

Extra veiligheidsmaatregelen
Gebruik bovendien sterke wachtwoorden en wachtwoordzinnen (en verander deze regelmatig). Extra veiligheid is in te bouwen met tweefactor authenticatie (2FA). Meer praktische tips voor een optimale beveiliging zijn gebundeld in het nieuwsbericht Check je wachtwoorden.

Wat voor u de beste IT-oplossing is? Als uw IT-specialist zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en adviseren u hoe u veilig kunt ondernemen.

Vergelijkbare berichten