Hoe kiest u uw cloudleverancier? Bekend betekent niet altijd bemind

Vaak gaan IT-beslissers in de keuze voor een cloudleverancier of IT-leverancier voor een grote naam. Zij komen al snel van een koude kermis thuis, zo blijkt uit een recent onderzoek* naar beheer, opslag en beveiliging van data binnen organisaties. Bekend maakt dus niet altijd bemind.

Naamsbekendheid
Zonder zich echt te verdiepen in de cloudleverancier en zijn dienstenaanbod op het gebied van dataopslag en -beveiliging zeggen veel organisaties een keuze te maken puur en alleen op basis van naamsbekendheid. Het management komt sneller door met de goedkeuring, want een grote naam, daar zal niets mis mee zijn is de gedachte.

Tegenvallers
Eenmaal gekozen ervaren de ondervraagde organisaties dat zij voor de grote IT-/ cloudpartij toch niet zo belangrijk zijn als men vooraf deed geloven. Ook geven ze aan dat minder zorgvuldig wordt omgegaan met klantdata en minder met hen wordt meegedacht. Bovendien laat de bereikbaarheid en het voldoen aan Europese wet- en regelgeving volgens het onderzoek soms te wensen over.

Maatwerk voor de klant
Bezint, voor ge begint en verdiep u vooraf goed in de leverancier en zijn diensten. Kiest u voor een kleinere partij als Bronsco ICT, dan bent u zeker van onze betrokkenheid. Bij ons is de klant geen nummer en mag hij rekenen op maatwerk. Bovendien werken wij voor onze dataopslag samen met een lokale partner in Apeldoorn die net als wij veel aandacht heeft voor persoonlijke service en garandeerde veiligheid van uw bedrijfsdata.

Onbezorgd werken? Bronsco ICT bekijkt samen met u wat u nodig heeft en zorgt dat het werkt.  Bel ons op 055 – 707 43 10 of stuur een e-mail naar info@bronsco.nl.

*Onderzoek van datacenter BIT (bron van dit nieuwsbericht)

Vergelijkbare berichten