Cybersecurity – wees voorbereid

Cybersecurity is complex en het treffen van de juiste maatregelen lijkt voor sommige mkb-ondernemingen misschien onnodig. Toch is de verwachting dat met name de kleinere bedrijven dit jaar te maken krijgen met meer cyberaanvallen. Regel uw IT-oplossingen met Bronsco. Dan bent u zeker van ICT zonder zorgen.

Thuiswerken is binnen veel ondernemingen niet meer weg te denken. Bedrijven en werknemers zijn hierdoor meer dan ooit afhankelijk van digitale data en systemen. En dat weten cybercriminelen ook. Een hack die de business stillegt, een systeeminbraak of diefstal van privacygevoelige gegevens, het is dichterbij dan u denkt.

Natuurlijk moeten de bedrijfsgegevens vanaf elke willekeurige locatie toegankelijk zijn voor uw mensen. Een goede beveiliging van al die data is dan wel een must. Gebruik daarom sterke wachtwoorden (en verander deze regelmatig) en bouw extra veiligheid in met 2 factor authenticatie (2FA). Ook belangrijk is een goede back-up die op een ander (extern) platform wordt opgeslagen en het installeren van antivirus software die de apparaten beschermt tegen virussen en online dreigingen.

Ons advies: wees voorbereid, want het is tegenwoordig niet meer de vraag óf er een cybersecurityincident zal plaatsvinden, maar wanneer. Als uw IT-specialist zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wij staan altijd paraat en weten wat de beste IT-oplossing is zodat u zorgeloos kunt ondernemen.

Vergelijkbare berichten