Overstappen naar de cloud: help, hoe pak ik dat aan?

Is mijn data écht veilig in de cloud? Hoe krijg ik mijn data, e-mail en software in de cloud? Moeten alle systemen in één keer over of kan het ook stapsgewijs? Hoe zit het met internetcriminelen?

Begrijpelijke vragen die wij regelmatig van onze mkb-klanten horen.  Hoewel de cloudtransitie een ingrijpend proces is, levert het uw bedrijf uiteindelijk veel voordelen op:

  • Het maakt uw organisatie veel flexibeler;
  • Investeren in soft- en hardware is niet of nauwelijks nodig;
  • IT- capaciteit is eenvoudig op- en af te schalen. Ideaal voor mkb-bedrijven die vanwege piekmaanden of seizoenswerk baat hebben bij een wisselende bandbreedte.

Werken in de cloud is veilig
Werken in de cloud betekent dat uw computers verbinding maken met een veilige cloudserver. Cloudservers hebben veel capaciteit, worden continu geüpdatet en maken gebruik van de nieuwste technologieën. Risico’s op diefstal, stroomstoring of brand zijn nihil. Geen zorgen,  uw bedrijfsgegevens zijn veilig .

Bij werken in de cloud staan e-mail, documenten en softwareprogramma’s (Word, Excel, etc.) niet meer lokaal op een pc of laptop. Via een internetverbinding logt u in op uw eigen, goed beveiligde cloudomgeving. Werken kan dus vanaf iedere locatie en vanaf ieder willekeurig apparaat.

Minder kans voor hackers
Steeds vaker krijgen bedrijven, ook binnen het mkb, te maken met cybercriminaliteit, bijvoorbeeld via ransomware-aanvallen. De server van uw organisatie wordt pas weer vrijgegeven nadat u een flink bedrag hebt betaald aan de hacker. Cloudleveranciers werken continu aan het optimaliseren van hun beveiliging. Dit houdt de kans dat hackers binnendringen zo klein mogelijk. Opslag op externe servers in de cloud is veilig en synchronisaties en back-ups worden automatisch gemaakt.

Daarnaast kunt u zelf aanvullende beveiligingsmaatregelen treffen zoals het instellen van tweefactorauthenticatie, het gebruik van sterke wachtwoorden en antivirussoftware.

Stap voor stap
Vanzelfsprekend hoeft u het migratietraject niet alleen te doen. Als uw systeembeheerder begeleiden wij u stap voor stap.

Eerst kijken we samen naar de best passende cloud-oplossing afgestemd op de eisen en behoeften van uw ICT-omgeving en medewerkers, want de inrichting van (cloud) hosted werkplekken verschilt soms per afdeling of zelfs per persoon.

U kunt rekenen op onze ondersteuning bij het veilig verplaatsen van applicaties en data naar de cloud en op maat advies over welke data beter wel of niet in de cloud kunnen. Ook op vragen over wet- en regelgeving, beveiliging en kosten heeft Bronsco ICT een passend antwoord.

Vergelijkbare berichten