Algemene bedrijfsinfo:
Kaspersky Lab is een van de snelst groeiende IT-beveiligingsbedrijven wereldwijd. Het bedrijf heeft een stevige positie in de wereldwijde top vier van toonaangevende leveranciers van antivirusprogramma's*. Kaspersky Lab verbetert zijn marktpositie voortdurend en laat betere groeicijfers zien dan de markt in het algemeen. Volgens de nog niet-geauditeerde financiële resultaten van het bedrijf over 2012 groeide Kaspersky Lab's wereldwijde omzet met 3% ten opzichte van het voorgaande jaar, naar 628 miljoen dollar. Op dit moment is het 's werelds grootste niet-beursgenoteerde leverancier van beveiligingsoplossingen voor endpoints.


Het bedrijf nu
Kaspersky Lab is een internationale groep die wereldwijd actief is in bijna 200 landen en gebieden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Moskou (Rusland) en de holding is geregistreerd in het Verenigd Koninkrijk. 

Kaspersky Lab heeft momenteel meer dan 2.700 hooggekwalificeerde specialisten in dienst. Het bedrijf heeft eigen regionale kantoren in 30 landen en haar producten en technologieën bieden wereldwijd bescherming aan meer dan 300 miljoen gebruikers en ruim 250.000 zakelijke klanten. Kaspersky Lab biedt een breed scala aan producten en oplossingen voor verschillende soorten klanten, met speciale aandacht voor grote ondernemingen en kleine en middelgrote bedrijven.

Unieke ervaring en kennis
In 2013 bestond Kaspersky Lab 16 jaar. De meest waardevolle activa van het bedrijf zijn zonder enige twijfel de enorme hoeveelheden expertise, opgedaan in de jarenlange strijd tegen grote IT-dreigingen, inclusief malware-onderzoek, het tegengaan van potentieel gevaarlijke toepassingen, internetverkeerfilters, etc. Dit helpt het bedrijf de concurrentie altijd een stap voor te blijven en biedt gebruikers de meest betrouwbare bescherming tegen nieuwe aanvalsvormen.

Klanten en partners
Wereldwijd worden meer dan 300 miljoen mensen beschermd door Kaspersky Lab's producten en technologieën. Kaspersky Lab heeft verspreid over de hele wereld een klantenbestand van meer dan 250.000 bedrijven, variërend van kleine en middelgrote bedrijven tot grote overheids- en commerciële instellingen (zoals Siemens, BASF, het Russische RAO UES, MTS, diverse ziekenhuizen en universiteiten over de hele wereld, enz.). Kaspersky Lab's klantretentie-index is aanzienlijk hoger dan het marktgemiddelde en dat van de belangrijkste concurrenten: 106 voor zakelijke producten en 99 voor consumentenproducten in 2012.** 

Kaspersky Lab heeft meer dan 80 wereldwijde partner- en OEM-overeenkomsten met bedrijven zoals Microsoft, IBM, Cisco, Juniper Networks, Alcatel Lucent, Blue Coat, Check Point, D-Link, GFI, GWAVA, Netgear, ZyXel, Alt- N, Parallels, Lenovo, Facebook, enz.

Zakelijke producten
In 1999 was Kaspersky Lab het eerste bedrijf dat geïntegreerde antivirussoftware introduceerde voor werkstations, file servers en applicatieservers draaiend op Linux-/FreeBSD-besturingssystemen. Tegenwoordig biedt het bedrijf een complete reeks effectieve zakelijke beveiligingsoplossingen voor de meest populaire besturingssystemen, speciaal ontwikkeld voor uiteenlopende bedrijven. Het productassortiment van het bedrijf voldoet aan de belangrijkste informatiebeveiligingseisen waar bedrijven en grote staatsinstellingen zich aan moeten houden, waaronder uitstekende beschermingsniveaus, aanpassingsvermogen in geval van veranderende omstandigheden, schaalbaarheid, compatibiliteit met verschillende platforms, hoge prestaties, hoge fouttolerantie, gebruiksgemak en hoge toegevoegde waarde. 

Een van de belangrijkste voordelen van Kaspersky Lab's zakelijke productportfolio is het eenvoudige, gecentraliseerde beheer dat Kaspersky Security Center biedt. Dit strekt zich uit tot het gehele netwerk, ongeacht het aantal en de aard van de gebruikte platforms.
Kaspersky Endpoint Security for Business is een platform dat een breed scala aan tools en technologieën levert waarmee bedrijven al hun endpoints kunnen zien, controleren en beschermen. Het combineert technologieën en tools in vier gespecialiseerde modulaire en schaalbare bundels – Core, Select, Advanced en Total - om zo te kunnen voldoen aan een breed scala aan bedrijfsbehoeften en budgetten. Elke bundel voegt een eigen beschermingslaag toe tegen cyberdreigingen. Het eerste niveau, Core, bevat bekroonde anti-malware technologieën. Vervolgens komen de lagen Select en Advanced, die moderne endpointcontrole en encryptie bieden. Tenslotte biedt de beveiliging op Total-niveau de beste bescherming voor elk gedeelte van het netwerk - zowel web-, mail- als collaboration-servers. Het Kaspersky Security Network biedt op elk niveau krachtige op cloud gebaseerde bescherming, terwijl Kaspersky Security Center IT-specialisten helpt de IT-beveiliging van het volledige bedrijf te beheren vanaf een enkele console.
Kaspersky Endpoint Security for Business is tevens voorzien van gerichte oplossingen die aan elke laag zijn toe te voegen:

  • Kaspersky Security for File Servers
  • Kaspersky Security for Mobile
  • Kaspersky Systems Management
  • Kaspersky Security for Virtualization
  • Kaspersky Security for Storage
  • Kaspersky Security for Collaboration
  • Kaspersky Security for Mail
  • Kaspersky Security for Internet Gateways

Kaspersky Security Center stelt organisaties in staat een flexibel, schaalbaar model te implementeren voor het beheer van antivirusbescherming. Dit is te gebruiken op een netwerk van elke omvang, of het nu om een kleine groep machines gaat of een complex gedistribueerd netwerk. De gebruiksvriendelijke beheerconsole is eenvoudig te installeren en qua tijd efficiënt te beheren, wat de total cost of ownership van elke antivirusoplossing van Kaspersky Lab minimaliseert.
Kaspersky Small Office Security is ontwikkeld voor kleine bedrijven om effectieve bescherming te bieden tegen alle soorten internetdreigingen en is eenvoudig te installeren en te gebruiken zonder speciale beheertools. Dankzij de snelle eenvoudige installatie en de zinnige standaardinstellingen kunnen bedrijven moeiteloos alle systemen beschermen. Zo kunnen zij zich in alle gemoedsrust concentreren op hun bedrijfsprocessen - zonder zich zorgen te maken over de veiligheid.